Asterisk 1.4 zaptel PSTN callerid TDM400P


#1

Hi,
I can’t get callerid with TDM400P in Norway
I tried different types of cidsignaling and cidstart. Wait(2) was also added to dialplan before answer.
Any idea ?


#2

Hi vassilux!

I’m not sure what it might be!
But first off, do you have callerid activated from the operator and you know it is working?

I’m not sure if Norway is using the same signalling that we are using here in Sweden.
But this is a part of my zapata.conf that was working before I went over to only VoIP.

… lines is just other things I have in the conf file that have nothing to do with callerid.

[code][channels]


usecallerid=yes
usecallingpres=yes

callwaitingcallerid=yes

rxwink=300 ; Atlas seems to use long (250ms) winks.
debounce=6

; Channel 1 FXS port to normal phone
language=se
signalling=fxo_ks
usecallerid=yes
callerid=“My name”<0123456789>
context=internal-call-profile-pre
accountcode=call-in-house
mailbox=0123456789@intern-ank
cidsignalling=dtmf ; Sweden
cidstart=polarity ; Sweden
channel => 1

; Channel 4 FXO port to incomming analog line
cidsignalling=dtmf ; Sweden
cidstart=polarity ; Sweden
language=se
signalling=fxs_ks
usecallerid=yes
callerid=asreceived
transfer=yes
immediate=yes
context=pts_incoming
answeronpolarityswitch=yes
hanguponpolarityswitch=yes
channel => 4[/code]


#3

Hi again!

This is what I have in zaptel.conf

loadzone=se defaultzone=se fxsks=4 fxoks=1


#4

Hi again!

I just remembered that I also got some problem with
the callerid on the POTS using a TDM11B card.

Callerid was working OK on the incoming but not out on my POTS connected to TDM11B.
But out on a softphone then it worked OK!

Instead I got myself a PAP2T box to solve the callerid problem!

You can read more about it here:
http://forums.digium.com/viewtopic.php?t=18237&sid=cca61642920ff15ad24e2584a18cc1f6

I never found a solution for my problem!


#5

ok master :smile: I will try it


#6

nothing , I had same result I tried to UK type of signalisation cause it is FSK ETSI but it is same result.
I’m not sure if telco provide caller id, the customer confirm that caller id is provide, but I’m not in place :smile:


#7

What do you see in your log on a incoming call?

If you put this in the beginning of your incoming context:

With this, what do you get in your log file?


#8

Yes of course but sorry …
I asked my customer to test line for caller id and caller id if not be activated by telco for the tested line :blush:
I use other lien and with cidsignalling=bell and cidstart=ring works fine
Thank for help