CEL are not generated for DB


#1

Hi All,

I’ve come to a standstill with CEL configuration. And after searching through community forum I’ve decided to ask for help.

I’m using Asterisk 14.7.5 on Ubuntu 14.04 LTS with real-time configuration with Oracle backend via ODBC.
This is working well and I am able to store CDR records as well. But for some reason, CEL not working.
What is worst there are no errors.

After restart cel_odbc.so Asterisk finds CEL

Module ‘cel_odbc.so’ reloaded successfully.
– Reloading module ‘cel_odbc.so’ (ODBC CEL backend)
== Parsing ‘/etc/asterisk/cel_odbc.conf’: Found
– Found CEL table ASTERISKDBA.cel2@astcon.

cee4fa8ecc35*CLI> cel show status
CEL Logging: Enabled
CEL Tracking Event: ALL
CEL Tracking Event: CHAN_START
CEL Tracking Event: CHAN_END
CEL Tracking Event: HANGUP
CEL Tracking Event: ANSWER
CEL Tracking Event: APP_START
CEL Tracking Event: APP_END
CEL Tracking Event: BRIDGE_ENTER
CEL Tracking Event: BRIDGE_EXIT
CEL Tracking Event: PARK_START
CEL Tracking Event: PARK_END
CEL Tracking Event: BLINDTRANSFER
CEL Tracking Event: ATTENDEDTRANSFER
CEL Tracking Event: USER_DEFINED
CEL Tracking Event: LINKEDID_END
CEL Tracking Event: PICKUP
CEL Tracking Event: FORWARD
CEL Tracking Event: LOCAL_OPTIMIZE
CEL Tracking Application: queue
CEL Tracking Application: dial
CEL Tracking Application: playback
CEL Event Subscriber: CEL Custom CSV Logging
CEL Event Subscriber: ODBC CEL backend

cel.conf file :

[general]
enable=yes
apps=Dial,Queue,Playback
events=ALL

cel_odbc.conf :
[general]

[odbc]
connection=astcon
table=ASTERISKDBA.cel2

On Oracle there is the table called CEL2 configured similarly to this https://wiki.asterisk.org/wiki/display/AST/MSSQL+CEL+Backend

I appreciate your suggestion.