Cannot connect with X-lite


#1

I am trying to set up my first asterisk system, so please be gental.

I have the server setup according to the book verbatim. All the configuration files are as they came, except I enabled srvlookup in sip.conf, and I added the following to the end of the file:

[matt]
type=friend
nat=no
secret=welcome
qualify=yes
host=dynamic
canreinvite=no
context=internal

I set up the X-Lite phone according to the book. When I open the phone, it gives me the error:

Login Failed: Contact the network admin.

Here is the log:

Established SIP protocol listen on: 10.27.164.241:5060

Discovered Port Restricted Cone NAT Firewall

SIP: 10.27.164.241:5060
RTP: 10.27.164.241:8000
NAT: MY.PUBLIC.IP

PROXY#0: 10.27.164.175:5060

SEND TIME: 179660969
SEND >> 10.27.164.175:5060
REGISTER sip:10.27.164.175 SIP/2.0
Via: SIP/2.0/UDP 10.27.164.241:5060;rport;branch=z9hG4bKA019813092D540A69506513534FC7EC6
From: Matt Pociask sip:matt@10.27.164.175;tag=663771638
To: Matt Pociask sip:matt@10.27.164.175
Contact: “Matt Pociask” sip:matt@10.27.164.241:5060
Call-ID: D9B2CBD2F2094B29BE56DBFA75D49190@10.27.164.175
CSeq: 64799 REGISTER
Expires: 1800
Max-Forwards: 70
User-Agent: X-Lite release 1105x
Content-Length: 0

RECEIVE TIME: 179660972
RECEIVE << 10.27.164.175:5060
SIP/2.0 404 Not found
Via: SIP/2.0/UDP 10.27.164.241:5060;rport;branch=z9hG4bKA019813092D540A69506513534FC7EC6;received=10.27.164.241
From: Matt Pociask sip:matt@10.27.164.175;tag=663771638
To: Matt Pociask sip:matt@10.27.164.175;tag=as27305d9f
Call-ID: D9B2CBD2F2094B29BE56DBFA75D49190@10.27.164.175
CSeq: 64799 REGISTER
User-Agent: Asterisk PBX
Allow: INVITE, ACK, CANCEL, OPTIONS, BYE, REFER, SUBSCRIBE, NOTIFY
Max-Forwards: 70
Contact: sip:matt@10.27.164.175
Content-Length: 0

The server is: 10.27.164.175
The client is: 10.27.164.241

Thanks in advance!


#2

This is what the asterisk CLI tells me:

Dec 1 19:56:11 NOTICE[17447]: chan_sip.c:10815 handle_request_register: Registration from ‘Matt Pociask sip:matt@10.27.164.175’ failed for ‘10.27.164.241’ - Username/auth name mismatch


#3

I never reloaded asterisk. Problem Solved.