BRI and data calls problems

Hi all ,
I have a strange problems.

when I call remote modem from local modem the call is answered but it seems no data is exchanged after that (the pc tries to do a ppp connection and stops at verifying username and password window)

if I bypass the asterisk server (telco<->isdn<->avaya pbx) box everything works fine
if I usa a 2 or 4 pri card with same software, dahdi drivers, dahdi config (except obvious pri related settings) and asterisk config everything works

Connections:
remote ISDN modem<->telco<->8 bri card, port 3,4,7,8<->asterisk<->8 bri card, port 1,2,5,6<->avaya pbx<->local ISDN modem

dahdi is version 2.6.0 (plus 2.4.0 and 2.5.0 with pri cards in the past)
libpri is 1.4.12 (plus 1.4.11 with pri cards in the past)
asterisk 1.8.9.2 (plus 1.4.42 and 1.8.9.0 with pri cards in the past)
All the cards I’ve tried have HW echo canceller onboard.

config files are below

thanks for any hint about that !

g

cat /etc/dahdi/system.conf
span=1,0,0,CCS,AMI
span=2,0,0,CCS,AMI
span=3,1,0,CCS,AMI
span=4,2,0,CCS,AMI
span=5,0,0,CCS,AMI
span=6,0,0,CCS,AMI
span=7,3,0,CCS,AMI
span=8,4,0,CCS,AMI
bchan=1-2,4-5,7-8,10-11,13-14,16-17,19-20,22-23
hardhdlc=3,6,9,12,15,18,21,24
loadzone=it
defaultzone=it
cat /etc/asterisk/chan_dahdi.conf
[trunkgroups]

[channels]
context=from-pstn
rxwink=300
usecallerid=yes
hidecallerid=no
callwaiting=yes
usecallingpres=yes
callwaitingcallerid=yes
threewaycalling=yes
transfer=yes
canpark=yes
cancallforward=yes
callreturn=yes
echocancel=yes
echocancelwhenbridged=no
faxdetect=incoming,outgoing
echotraining=800
rxgain=0.0
txgain=0.0
callgroup=1
pickupgroup=1
overlapdial=yes
pridialplan=unknown
prilocaldialplan=unknown
nationalprefix=0
internationalprefix=00
unknownprefix=
localprefix=
immediate=no

#include chan_dahdi_groups.conf
cat /etc/asterisk/chan_dahdi_groups.conf 

; [span_1]
signalling=bri_net
switchtype=euroisdn
pridialplan=national
prilocaldialplan=national
group=1
context=from-internal
channel=1-2

; [span_2]
signalling=bri_net
switchtype=euroisdn
pridialplan=national
prilocaldialplan=national
group=1
context=from-internal
channel=4-5

; [span_3]
signalling=bri_cpe
switchtype=euroisdn
pridialplan=national
prilocaldialplan=national
group=0
context=from-pstn
channel=7-8

; [span_4]
signalling=bri_cpe
switchtype=euroisdn
pridialplan=national
prilocaldialplan=national
group=0
context=from-pstn
channel=10-11

; [span_5]
signalling=bri_net
switchtype=euroisdn
pridialplan=national
prilocaldialplan=national
group=1
context=from-internal
channel=13-14

; [span_6]
signalling=bri_net
switchtype=national
pridialplan=national
prilocaldialplan=national
group=0
context=from-internal
channel=16-17

; [span_7]
signalling=bri_cpe
switchtype=euroisdn
pridialplan=national
prilocaldialplan=national
group=0
context=from-pstn
channel=19-20

; [span_8]
signalling=bri_cpe
switchtype=euroisdn
pridialplan=national
prilocaldialplan=national
group=0
context=from-pstn
channel=22-23

Are you using a Digium 8-port BRI card, the HA8 or HB8?

I’m waiting for the 8 bri to be shipped to us (not available from our reseller right now). As now I have 2x4 bri cardsfrom openvox (be410p).

Howdy,

Best to try your vendor then and see what assistance they can provide.

Vendor is invstigating the problem but maybe someone have already solved this or have a clue