Two problems when transferring calls & using follow me

hi ,

i have two major problems ,

1- when using follow me :

i will describe the problem with a scenario as below :

assume i have extension 100

and have extension 200

mow i configured follow me option so that , if 100 didn’t reply or unavailable , the call will be directed to extension 200 .

after doing that i have two issues :

a- if extension 100 didn’t replay , the call will be directed to extension 200 , and the extension 200 if didn’t rely w, the phone on 200 will still ring forever !!! :unamused: :unamused: :unamused: :unamused:

which is a big mistake , so how to set a time and hang a call if the extension 200 didn’t answer within a specific time ???

b- the 2nd issue is ,
the caller when be forwarding to extension 200 , he don’t hear music on hold !!!
he just hear a ring tone !!!
how to solve this issue ??? , how to set music on hold instead of ring tone when transfering a call ??

here is my system configs :

[code]Kernel
Linux(i386)-2.6.18-238.12.1.el5

Elastix
elastix-2.2.0-14
elastix-firstboot-2.2.0-5
elastix-system-2.2.0-14
elastix-email_admin-2.2.0-9
elastix-vtigercrm-5.1.0-8
elastix-extras-2.0.4-4
elastix-asterisk-sounds-1.2.3-1
elastix-my_extension-2.2.0-5
elastix-agenda-2.2.0-5
elastix-a2billing-1.8.1-16
elastix-addons-2.2.0-4
elastix-im-2.0.4-2
elastix-pbx-2.2.0-14
elastix-security-2.2.0-7
elastix-reports-2.2.0-6
elastix-fax-2.2.0-4

RounCubeMail
RoundCubeMail-0.3.1-10

Mail
postfix-2.3.3-2.3.el5_6
cyrus-imapd-2.3.7-12.el5_7.1

IM
openfire-3.5.1-2

FreePBX
freePBX-2.8.1-7

Asterisk
asterisk-1.8.7.0-0
asterisk-perl-0.10-2
asterisk-addons-1.8.7.0-0

FAX
hylafax-4.3.10-2rhel5
iaxmodem-1.2.0-1.1

DRIVERS
dahdi-2.4.1.2-5
rhino-0.99.4-2.rc1
wanpipe-util-3.5.23-1[/code]

regards

Follow me is not an Asterisk option. It is probably an Elastix one.

hi ,
im talking about follow me and also about transferring calls .

i mean if i transfer call from extention to another one ,

the caller will hear ring tone , and the phone will be ringing for ever .

im sure this is an astersik issue thats why i posted the problem here ,

sorry for any annoying .

regards

This is not an asterisk issue. If you are using elastix go to the elastix forums. Elastix use a freepbx based system and freepbx is a webGUI so this is not and asterisk issue. You need to configure better your followme settings but ask in elastix forums.

hi navaismo ,
ok i will :smiley:
thanks very much

really appreciate your help

with my best regards