Help with new installation - card not in ifconfig


#1

Hello,

I’ve just installed asterisk@home on an Athlon 2000+ machine I had lying around and cannot get it to recognise my wireless card.

The card shows up in /proc/pci and after running lspci but is not present when I run ifconfig. I have installed the latest version of ndiswrapper (not sure what it is) with the correct Windows driver that came with the card (bcmwl5.inf). Ndiswrapper -l shows that the driver is installed but is invalid. I’m assuming this is because it assumes the hardware is not present. I have also created /etc/sysconfig/network-scripts/ifcfg-wlan0 alhtough I have not yet created a script that will install it at boot up. It didn’t seem to make much sense to write a script when the commands fail manually.

Does anybody have any idea how to solve this? Any advice would be greatly appreciated.

Thanks.
Charles.

I’ve included output from various commands.

lspci

00:00.0 Host bridge: VIA Technologies, Inc. VT8366/A/7 [Apollo KT266/A/333]
00:01.0 PCI bridge: VIA Technologies, Inc. VT8366/A/7 [Apollo KT266/A/333 AGP]
00:0b.0 Network controller: Broadcom Corporation BCM4306 802.11b/g Wireless LAN Controller (rev 03)
00:11.0 ISA bridge: VIA Technologies, Inc. VT8233A ISA Bridge
00:11.1 IDE interface: VIA Technologies, Inc. VT82C586A/B/VT82C686/A/B/VT823x/A/C PIPC Bus Master IDE (rev 06)
00:11.2 USB Controller: VIA Technologies, Inc. VT82xxxxx UHCI USB 1.1 Controller (rev 23)
00:11.3 USB Controller: VIA Technologies, Inc. VT82xxxxx UHCI USB 1.1 Controller (rev 23)
00:11.5 Multimedia audio controller: VIA Technologies, Inc. VT8233/A/8235/8237 AC97 Audio Controller (rev 40)
01:00.0 VGA compatible controller: nVidia Corporation NV25 [GeForce4 Ti 4200] (rev a3)

/proc/pci

PCI devices found:
Bus 0, device 0, function 0:
Class 0600: PCI device 1106:3099 (rev 0).
Prefetchable 32 bit memory at 0xe0000000 [0xe3ffffff].
Bus 0, device 1, function 0:
Class 0604: PCI device 1106:b099 (rev 0).
Master Capable. No bursts. Min Gnt=12.
Bus 0, device 11, function 0:
Class 0280: PCI device 14e4:4320 (rev 3).
IRQ 5.
Master Capable. Latency=32.
Non-prefetchable 32 bit memory at 0xe6000000 [0xe6001fff].

Bus 0, device 17, function 0:
Class 0601: PCI device 1106:3147 (rev 0).
Bus 0, device 17, function 1:
Class 0101: PCI device 1106:0571 (rev 6).
IRQ 11.
Master Capable. Latency=32.
I/O at 0xe000 [0xe00f].
Bus 0, device 17, function 2:
Class 0c03: PCI device 1106:3038 (rev 35).
IRQ 5.
Master Capable. Latency=32.
I/O at 0xe400 [0xe41f].
Bus 0, device 17, function 3:
Class 0c03: PCI device 1106:3038 (rev 35).
IRQ 5.
Master Capable. Latency=32.
I/O at 0xe800 [0xe81f].
Bus 0, device 17, function 5:
Class 0401: PCI device 1106:3059 (rev 64).
IRQ 11.
I/O at 0xec00 [0xecff].
Bus 1, device 0, function 0:
Class 0300: PCI device 10de:0253 (rev 163).
IRQ 11.
Master Capable. Latency=32. Min Gnt=5.Max Lat=1.
Non-prefetchable 32 bit memory at 0xe4000000 [0xe4ffffff].
Prefetchable 32 bit memory at 0xd0000000 [0xd7ffffff].
Prefetchable 32 bit memory at 0xd8000000 [0xd807ffff].

ifconfig
lo Link encap:Local Loopback
inet addr:127.0.0.1 Mask:255.0.0.0
inet6 addr: ::1/128 Scope:Host
UP LOOPBACK RUNNING MTU:16436 Metric:1
RX packets:56 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
TX packets:56 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
collisions:0 txqueuelen:0
RX bytes:4256 (4.1 KiB) TX bytes:4256 (4.1 KiB)


#2

You would probably be better off posting this question at linuxquestions.org. This forum is dedicated to Asterisk related questions.