DAHDI channel drops when connected to Panasonic KX-TG4000

Hi,

This is pretty annoying issue I am experiencing.

More often than not a call placed to a DAHDI channel with Panasonic KX-TG4000 connected would drop on its own in 8 seconds exactly after being answered.

The relevant section of the debug log is below. HAHDI/7 is the Panasonic channel.

Configuration:
Asterisk: 1.6.0.9. DAHDI 2.1.0.4 Echo Canceler: MG2
AsteriskNOW 1.5 FreePBX 2.5.1.5

Thank you,
Vladimir

[Jun 4 01:13:56] DEBUG[1856]: dsp.c:497 tone_detect: tone 1100, Ew=90004.000000, Et=2304000.000000, s/n= 0.04
[Jun 4 01:13:56] DEBUG[1856]: dsp.c:497 tone_detect: tone 1100, Ew=172884.000000, Et=2519040.000000, s/n= 0.07
[Jun 4 01:13:56] DEBUG[1856]: dsp.c:497 tone_detect: tone 1100, Ew=91810.000000, Et=2693120.000000, s/n= 0.04
[Jun 4 01:13:56] DEBUG[1856]: dsp.c:497 tone_detect: tone 1100, Ew=45512.000000, Et=2795520.000000, s/n= 0.02
[Jun 4 01:13:56] DEBUG[1856]: chan_dahdi.c:5603 __dahdi_exception: Exception on 22, channel 7
[Jun 4 01:13:56] DEBUG[1856]: chan_dahdi.c:4703 dahdi_handle_event: Got event On hook(1) on channel 7 (index 0)
[Jun 4 01:13:56] DEBUG[1856]: chan_dahdi.c:2048 dahdi_disable_ec: Disabled echo cancellation on channel 7
<< [ HANGUP (NULL) ] [DAHDI/7-1]
[Jun 4 01:13:56] DEBUG[1856]: channel.c:4486 ast_generic_bridge: Didn’t get a frame from channel: DAHDI/7-1
[Jun 4 01:13:56] DEBUG[1856]: chan_dahdi.c:6025 dahdi_indicate: Requested indication 20 on channel DAHDI/8-1
[Jun 4 01:13:56] DEBUG[1856]: channel.c:4878 ast_channel_bridge: Bridge stops bridging channels DAHDI/8-1 and DAHDI/7-1
[Jun 4 01:13:56] DEBUG[1856]: pbx.c:3092 pbx_extension_helper: Launching ‘Macro’
– Executing [h@macro-dial:1] Macro(“DAHDI/8-1”, “hangupcall”) in new stack

The issue is resolved.

It was a bug in wctdm. See issues.asterisk.org/view.php?id=15311

-Vladimir